Expositie Dick Hogewoning

Dick Hogewoning, beter bekend van zijn persfoto’s in diverse dag- en weekbladen, heeft zich vanaf zijn jeugd vaak bezig gehouden met het beeld.

Of het nu fotografie of schilderkunst is, hij heeft altijd geprobeerd er z’n gevoel van dat moment in te vangen. Soms kleurrijk, soms grillig, soms abstract en soms figuratief.

Vrijdagmiddag 12 januari werd zijn expositie in een druk bezocht museum vol verve geopend door de voorzitter van het Genootschap Oud Rijnsburg, Teuntje van Delft. Zij was al vele jaren bekend met de fotografie van Dick, maar vond dezelfde emotie van zijn werk terug in zijn schilderijen.

Compositie

Prachtige composities, kleurrijk, verrassend en treffend. Een keur aan prachtig en persoonlijk werk. Ze was er trots op dat de expositie nu in het museum werd gehouden en nodigde iedereen uit rustig rond te kijken.
Dick laat uiteenlopende inspiratiebronnen, stijlen en voorkeuren zien. In de collectie zit een schilderij genaamd “de Hoege Woeninck” een fantasie op de boerderij, gelegen op een terp, waar de naam Hogewoning vandaan komt. Dick zelf is geboren in Rijnsburg op de hoek van de Valkenburgerweg en de Oegstgeesterweg, boven de sigarenzaak van Willem Teljeur, z’n stiefopa. Dick vond het een hele eer om nu in zijn geboortedorp Rijnsburg z’n schilderijen tentoon te stellen. Het bestuur van het Genootschap is heel blij met dit prachtige werk.
Nieuwsgierig geworden naar zijn werk? Tot half maart is zijn werk te bewonderen in het museum van Rijnsburg aan de Oude Vlietweg 6. Het museum is iedere zaterdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur.