Expositie

 

Dick Hogewoning exposeert in Museum Oud Rijnsburg

Dick Hogewoning, beter bekend van zijn persfoto’s in diverse dag- en weekbladen heeft vanaf zijn jeugd zich vaak bezig gehouden met het beeld.

Of het nu fotografie is of schilderkunst, hij heeft altijd geprobeerd er z’n gevoel van dat moment in te vangen. Soms kleurrijk, soms grillig, soms abstract en soms figuratief.

Vrijdagmiddag 12 januari werd zijn expositie in een druk bezocht museum vol verve geopend door de voorzitter van het Genootschap Oud Rijnsburg, Teuntje van Delft. Zij was al vele jaren bekend met de fotografie van Dick, maar vond dezelfde emotie van zijn werk terug in zijn schilderijen.

Compositie

Prachtige composities, kleurrijk, verrassend en treffend. Een keur aan prachtig en persoonlijk werk. Ze was er trots op dat de expositie nu in het museum werd gehouden en nodigde iedereen uit rustig rond te kijken.
Dick laat uiteenlopende inspiratiebronnen, stijlen en voorkeuren zien. In de collectie zit een schilderij genaamd “de Hoege Woeninck” een fantasie op de boerderij, gelegen op een terp, waar de naam Hogewoning vandaan komt. Dick zelf is geboren in Rijnsburg op de hoek van de Valkenburgerweg en de Oegstgeesterweg, boven de sigarenzaak van Willem Teljeur, z’n stiefopa. Dick vond het een hele eer om nu in zijn geboortedorp Rijnsburg z’n schilderijen tentoon te stellen. Echter het bestuur van het Genootschap is heel blij met dit prachtige werk.

Openingstijden
Zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.
Daarnaast kunnen groepen op afspraak. U kunt hiervoor contact opnemen met Henk Westra op 071-4081078 of 06-23987708 of Cees Noort op 06-40241925.

Toegang
Gratis voor leden van Genootschap Oud Rijnsburg.
€ 1,50  per persoon. € 1,00  voor personen onder 16 jaar.

Lidmaatschap
Lid worden van het Genootschap kan vanaf  € 7,50 per jaar en donateur vanaf  € 15,- euro per jaar.