Opening Abdij Expositie

Vrijdag 26 januari werd onder grote belangstelling de expositie “Vroomheid en de Vermaeck” in het museum Oud Rijnsburg geopend.

De opening werd verricht door Veerle van Broekhoven studente aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Veerle had als afstudeerproject gekozen voor het inrichten van een expositie en kon met die opdracht in Rijnsburg terecht.

Samen met de tentoonstelling werkgroep van het Genootschap Oud Rijnsburg werd maandenlang gewerkt aan een expositie over de Abdij van Rijnsburg. Deze bepaalde ruim 4 eeuwen  lang het leven in het dorp. In de vitrines op de begane grond zijn archeologische vondsten uit die tijd te zien en op de eerste verdieping wordt het kloosterleven uitgebeeld.

Veerle opende de expositie door de video over hoe de Abdij er ooit moet hebben uitgezien op te starten op het mega grote beeldscherm. Deze video is gemaakt door een medestudent van haar Floris Jan Bruggink.

Ook nieuwsgierig naar het leven op de Rijnsburgse Abdij? Bezoek dan het museum aan de Oude Vlietweg 6 in Rijnsburg.

Het is iedere woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 13.00 tot 16.00 uur en op afspraak. Stuur voor een afspraak een e-mail naar: henkwestra@ziggo.nl of bel 06 – 23 98 77 08.