Wijkraad schenkt laptop aan Rijnsburgs Museum

Vorige week dinsdag was er een informele bijeenkomst in ‘de schatkamer van veel Rijnsburgse historie’, het Rijnsburgs Museum.

Het was niet zomaar een moment, maar een met dankbare en blijde gezichten. Uit handen van Gabriël Theunsz lid van de Wijkraad Rijnsburg mocht Cees Noort namens het museum een laptop in ontvangst nemen.

Dat Noort en zijn collega vrijwilligers er blij en dankbaar mee zijn behoeft geen nader betoog. ‘Hiermee kunnen wij foto’s, dia’s en filmpjes digitaliseren. Zowel van bestaand als al het nieuwe wat wij van veel Rijnsburgers nog hopen te mogen ontvangen. Ook kunnen wij verhalen en interviews die wij nog zullen gaan houden opslaan zodat wij een mooi archief krijgen’, klonk Noort uitermate tevreden. Als extra bonus werden er ook nog twee externe harde schijven geschonken. Activiteiten met betrekking tot digitaliseren en het aanleveren van materiaal zal gebeuren in samenwerking met het Genootschap Oud Rijnsburg en de RSDA, de Rijnsburgse Smalfilm en Dia Amateurs.

De overhandiging vond plaats tijdens de eerste inloop. Dat biedt bezoekers meer mogelijkheden om een bezoekje aan het museum te brengen. Voortaan zullen er – behalve in het vakantieseizoen- inloopochtenden in het museum zijn. Elke 2e en 4e dinsdag van de maand is men er van harte welkom van 9.30 – 12.00 uur.

Tekst en foto: Piet van Kampen