Expositie

Van 18 januari  tot en met 20 april exposeert Edith Heule in het museum van het Genootschap Oud Rijnsburg. Edith Heule, geboren in Den Haag, begon al op haar achtste jaar met tekenen en schilderen. Op twaalfjarige leeftijd won ze haar eerste prijs tijdens een wedstrijd in het Gemeente Museum. ‘Het liefst was ik er toen mee doorgegaan, maar mijn moeder leek het beter dat ik eerst een beroep ging leren. Bij Schoevers heb ik een opleiding voor directiesecretaresse gedaan’, vertelt Heule op haar website.

Nadat haar kinderen ouder werden begon de passie voor tekenen en schilderen weer heftiger te worden. Ze nam schilderlessen bij onder andere Suzanne Offereins en ging naar de Vrije academie Dever in Sassenheim. De laatste jaren heeft Edith lessen gevolgd bij Kees Putman. Het liefst schildert Edith met acryl. ‘Dieren hebben momenteel mijn grootste interesse’, laat ze weten. 

Haar liefde voor schilderen geeft ze ook door aan anderen door cursussen te geven.

Een aantal van haar mooiste werken is te bezichtigen in het museum.

Openingstijden
Zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.
Daarnaast kunnen groepen op afspraak. U kunt hiervoor contact opnemen met Henk Westra op 071-4081078 of 06-23987708 of Cees Noort op 06-40241925.

Toegang
Gratis voor leden van Genootschap Oud Rijnsburg.
€ 1,50  per persoon. € 1,00  voor personen onder 16 jaar.

Lidmaatschap
Lid worden van het Genootschap kan vanaf  € 7,50 per jaar en donateur vanaf  € 15,- euro per jaar.