Expositie

EXPOSITIE SCHILDERACHTIG RIJNSBURG FEEST VAN HERKENNING

Vrijdag 3 mei jl. opende oud Rabobank directeur Jan van Nieuwkoop in het Rijnsburgs Museum de expositie “Schilderachtig Rijnsburg”. Maar liefst 40 schilderijen zijn te bewonderen op de bovenverdieping van het museum, waaronder een aantal in bruikleen gegeven door de Rabobank. Ze geven een kleurrijk inkijkje in het (straat)leven van de Rijnsburgers in de afgelopen eeuwen.

Rijnsburg is altijd voor velen een bron van inspiratie geweest, o.a. voor gerenommeerde kunstenaars, zoals Hercules Seghers, die al heel lang geleden de ruïne van de abdij vastlegde, maar ook vele anderen werden door het dorp of de omgeving geïnspireerd. Dat resulteerde in een verzameling schilderijen, tekeningen en grafisch werk waarin veel herkenbare en kenmerkende plaatsen zijn afgebeeld. Veel werk is afkomstig uit een periode van ongeveer het eind van de negentiende eeuw tot de naoorlogse periode. Gemaakt door bekende kunstenaars uit onze omgeving als Willy Sluiter, Chris van der Windt, W.A. Wassenaar, Willem Gerardus Müller en Jan Knikker en uit ons eigen dorp Joop van Egmond en Aad Hasenoot. Daarnaast hebben ook diverse Rijnsburgers als liefhebber het penseel ter hand genomen om hun dorp vast te leggen.

Een rondwandeling door het dorp van heel lang geleden dat is hetgeen wat u meemaakt als u de expositie “Schilderachtig Rijnsburg” bezoekt.

 

Openingstijden
Zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.
Daarnaast kunnen groepen op afspraak een bezoek brengen aan het museum. U kunt hiervoor contact opnemen met Henk Westra op of 06-23987708 of Cees Noort op 06-40241925.

Toegang
€ 1,50  per persoon. € 1,00  voor personen onder 16 jaar.
Gratis voor leden van Genootschap Oud Rijnsburg.

Lidmaatschap
Lid worden van het Genootschap kan vanaf  € 7,50 per jaar en donateur vanaf  € 15,- euro per jaar.