Museum

Sinds 1979 is het museum gevestigd in een prachtig gerestaureerd achttiende-eeuws woonhuis aan de Oude Vlietweg. Het museum wordt beheerd door het Genootschap Oud Rijnsburg.

Op de begane grond ziet u de geschiedenis van Rijnsburg vanaf haar ontstaan in 975. U vindt er belangrijke vondsten van omstreeks 600 tot heden. Ook is een maquette van het vroegere Abdijcomplex te bewonderen en zijn voorwerpen van typisch dorpshistorische aard en een verzameling agrarische gereedschappen te zien.

Op flatscreens kunt u zelf de geschiedenis van Rijnsburg opzoeken en doorlezen.

Op de eerste etage  is een van de ruimtes ingericht als bestuurskamer. Hier is alles te vinden over bestuurlijk Rijnsburg. Ook is daar een uitgebreide historische bibliotheek.

Op deze etage worden ook interessante wisselexposities gehouden. Hierbij wordt als uitgangspunt genomen dat de kunstenaar uit Rijnsburg en omgeving komt, of dat de kunstwerken gaan over Rijnburg.

Het museum is iedere woensdag en zaterdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur.  Groepen kunnen buiten de gebruikelijke openingstijden in overleg worden rondgeleid. Meer informatie hierover kunt u verkrijgen door een mail te sturen aan onze secretaris.

 

In ons fotoalbum krijgt u een indruk van de stukken die bij ons in het museum te vinden zijn.